Potet- og bønnesalat med rugbrødkrutonger


Mange godsaker i én salat her, men ikke ett eneste salatblad...
Kombinasjonen av bønner, poteter, asparges, gresskarkjerner og rugbrødkrutonger gjør deg garantert både mett og glad!

En ting til: rugbrødkrutonger med hvitløk, ai ai, hvorfor har jeg ikke kommet på det før? Steike, så godt!



(nok til 2 sultne)
1,5 dl flageolettbønner (som du koker de selv)
6-8 små (eggestørrelse ca) poteter med skrell (jeg har brukt amandinepoteter)
ca 20 mini-asparges, delt i tre
1 dl gresskarkjerner, ristet
en neve frisk gressløk, hakket

dressing:
3 ss god olivenolje
1 ss sitronsaft
litt pepper og salt

rugbrødkrutonger:
2 skiver fullkorn rugbrød, kuttet i firkanter
2 ss olje
1 fedd hvitløk, finhakket
litt salt

1. Kok bønnene (ev. kan du bruke bønner på boks)
2. Kok potetene møre. Damp aspargesen lett (ca 4 min) og skyll de kjapt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
3. Lag rugbrødkrutonger slik: bland olje, hvitløk og salt og vend rugbrødbitene i dette, legg de på en stekeplate og stek på 225 grader i 5 min.
4. Rist gresskarkjernene i tørr, varm stekepanne
5. Kutt potetene i skiver og vend de i dressingen. Bland forsiktig inn resten av ingrediensene.


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

6 kommentarer :

  1. Jeg liker bloggen din! Kommer garantert til å prøve ut noen av oppskriftene her :)

    Var det forresten du som var i den VG-artikkelen for ikke så lenge siden? Så du nevnte at VG skulle snakke med deg i et av innleggene. Synes det var en relativt bra artikkel, med tanke på hvor mye tull man leser om veganisme i media.

    SvarSlett
  2. :)
    Det var meg i VG ja.
    Ble en fin artikkel som i grunn var ensidig positiv til vegetarisme/veganisme. Og man kan jo ikke unngå å like overskriften "seier til de grønne" ;)

    SvarSlett
  3. Hei
    Tenkte teste denne i familieparty til helgen men finner ikke flageolettbønner !
    Noe annet jeg kan bruke?
    Ikke funnet miniasparges heller...

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare å bytte ut flogeolettbønner med andre typer bønner om du vil. Kjøp gjerne ferdigkokt bønner på boks, så sparer du en del tid. Da trenger du ca 3,5 dl ferdigkokte bønner til oppskriften. Miniasparges kan byttes med større asparges. Lykke til med party!

      Slett
  4. Takk for svar :) :) :)
    Har ikke type bønner noe å si for smaksforskjellen ?
    Har kjøpt en liten pakke aspargestopper som nok blir i minste laget til 30personer .... :/

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, alle bønner har sitt eget særpreg, konsistens og smak og utseende såklart. Flageolettbønner er særdeles spenstige og delikate. Et tips er å se etter de på velassorterte matvarebutikker, feks en stor coop eller noe sånt. Ev. i delikatessebutikker.
      En liten pakke asparges holder nok ikke til 30 personer nei. Skal du servere dette som siderett eller hovedrett?

      Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...